Keuken, woonkamer, slaapkamers… Welke verlichting voor welke kamer?

Een licht interieur is een aangenamer interieur om in te wonen. Met een slimme en esthetische verlichting kunt u uw huis in een nieuw licht herontdekken. Elke kamer heeft zijn eigen ideale of originele verlichting. Het resultaat is een uitvergroting van de plaats en een betere decoratie. Hieronder zijn 15 ideeën die u helpen om elke kamer te verlichten.

  1. De keuken

Een decoratieve afzuigkap om uw fornuis aan te steken

In gerechten combineren we vaak het mooie met het goede. In de keuken combineert u het nuttige en het mooie voor een perfect resultaat. Deze decoratieve afzuigkap maakt een einde aan de keukengeuren en het beslaan van ramen tijdens het koken. Beter nog, deze kap verlicht uw pannen tijdens de bereiding. Zo kunt u het koken van de pasta of de binding van een saus controleren.

Ontdek alle decoratieve afzuigkappen voor uw kookeiland.

Hanglampen op een rij om het centrale kookeiland te verlichten

Met hoe meer we zijn, hoe beter de verlichting. Het is een beetje zoals het credo van de ophangsystemen op een rij, een rij van drie, vier, vijf of zes lampen die aan het plafond hangen. Perfect voor het verlichten van het centrale kookeiland in de keuken of eettafel, de hanglampen geven ook een eigen toets aan de keukeninrichting. Door de lange garantie en de stijl van de lampenkap, creëert u een harmonieuze decoratie in uw keuken.

Indien u de voorkeur geeft aan een decoratieve lappendeken, kies dan voor verschillende verlichtingsarmaturen, op verschillende hoogtes of met verschillende gekleurde kabels.

Zie meer uitgelichte keukenideeën.

Keuken Verlichting Dark

Accentverlichting om specifieke gebieden te verlichten

In de keuken moet u duidelijk kunnen zien hoe u precies moet snijden, zorgvuldig moet schoonmaken, feestelijke gerechten kunnen bereiden en…. elke dag eenvoudig kunnen koken. Lichtbanden bieden een krachtige en effectieve straling om een bepaald gebied, zoals het werkoppervlak of de gootsteen, te verlichten.

Ze zijn uiterst dun, nemen weinig ruimte in beslag en kunnen gemakkelijk onder opbergmeubels worden geïnstalleerd. Ze zijn niet enkel praktisch, maar ze verlichten ook de keuken om deze meer karakter te geven.

  • De kamer

Natuurlijke materiaaltinten voor een gezellige sfeer in uw kamer

Een zacht en aangenaam licht. Een zachte verlichting is ideaal voor in de slaapkamer. Met natuurlijke materiaaltinten is de sfeer zachter, perfect voor ontspannende en rustgevende momenten. Het licht verspreidt zich door de ruimte met willekeurig genuanceerde effecten, als door het gebladerte van een boom. De perfecte harmonie is, zoals hier, als de decoratie in eenheid is.

Lees het artikel “Hoe kiest u de juiste lampenkap voor uw lamp?”

Hanglampen boven het bed om te lezen

Nee, het bed is niet enkel om te slapen. Om in bed te genieten van lange, stille leessessies is de beste oplossing het installeren van hanglampen net boven uw hoofd. De hanglampen boven het bed bieden een ideale ruimte van licht om door uw tijdschrift te bladeren of uw huidige roman te verslinden. Ze verbeteren ook het bed en de decoratie.

De juiste vergelijking: een hanglamp boven elke slaper en twee schakelaars zodat iedereen op zijn eigen tempo kan lezen.

Lees het artikel “Restyle een kamer met natuurlijke materialen”.

Een helder hoofdbord voor een kamer vol stijl

In een slaapkamer kan het hoofdbord de toon zetten voor de hele inrichting! Met zijn verticale strepen laat dit hoofdbord lichtstralen door en geeft het een zeer grafische uitstraling aan de hele slaapkamer. Het aldus gesneden licht blijft gedempt en creëert een zachte en rustgevende sfeer, ideaal voor een slaapkamer.

Ontdek hoe u een grafisch en helder hoofdbord ontwerpt.

  • Het bureau
Office Verlichting

Een vloerlamp om aan uw bureau te werken.

De externe vloerlamp verlicht uw bureau, waar u het echt nodig heeft. Maar het geniale van deze lamp is dat het u ook de ruimte geeft die u nodig hebt dankzij de afgeronde steun, dit maakt het mogelijk om de voet ver van de tafel te plaatsen en het licht net boven uw bureau te laten schijnen. Praktisch, handig en mooi, deze vloerlamp is een echt pluspunt om thuis te werken.

Meer ideeën voor design vloerlampen en statiefaansluitingen

Bureau Verlichting

Een 2-in-1 bureauruimte

Wanneer uw bureauruimte een belangrijk deel uitmaakt van het leven thuis en deze in de woonkamer wordt tentoongesteld, moet de verlichting de dubbele uitdaging aangaan om efficiënt en decoratief te zijn. De oplossing? Vermenigvuldig het en kies voor algemene verlichting boven elke werkruimte, klemlampen die geplaatst kunnen worden waar u wilt en, verlichte linten onder de planken die de verlichting compleet maken en zowel de muur en de werkruimte perfect kunnen verlichten. Een winnend trio om een originele ruimte te verlichten!

Zie meer op de bureau afdeling om met het gezin aan te werken.

Een mobiele lamp die u overal volgt

Verhuist u vaak? Verhuist u van de ene hoek van uw bureau naar de andere? De mobiele lamp verlicht u waar en wanneer u het nodig heeft. Eenvoudig te installeren dankzij de klem die bijna overal kan worden bevestigd. Deze nomadische lamp volgt elke stap om uw werk, uw lezingen of uw revisies te verlichten, waar u ook bent op kantoor of thuis.

Ontdek al onze bureaulampen

  • De badkamer
Badkamer Verlichting

LED-lijnverlichting, ideaal voor de badkamer

Een nis, vierkant of lang, is een praktische opbergruimte in de badkamer. Om deze ruimte te vergroten, biedt speciale verlichting een geheel nieuw perspectief voor de hele badkamer. De LED-strips kan u direct in de nis bevestigen, deze zijn onzichtbaar en tonen alleen hun lichtstralen die over de gehele lengte van de nis uitstralen.

We proberen zelfs enkel deze verlichting te gebruiken om te genieten van rustige momenten en te ontspannen zonder naar de tijd te kijken…

Lichtgevende hanglampen die de spiegel verlichten

In de badkamer is verlichting belangrijk, vooral rond de spiegel. Met heldere hanglampen in de buurt van het gezicht, geniet u van een vleiende reflectie als u naar uzelf kijkt in de spiegel.

En dankzij de verlichting met daglichtlampen die wit en koud licht uitstralen, ziet u zeker de juiste kleuren wanneer u ‘s morgens uw make-up of scheerbeurt aanbrengt!

Koperen wandlampen boven de spiegel

Originele, vintage koperen hardware stijl wandlampen brengen met hun elegante stijl een extra toets aan de badkamer decoratie. Geplaatst boven de spiegel, verlichten ze de hele ruimte en laten hun stralen zich reflecteren om de ruimte zo goed mogelijk te verlichten. Ideaal voor een badkamer met een houten inrichting, hun uiterlijk brengt een dosis warmte in de hele ruimte.

In een klassiekere badkamer kunnen de koperen lampen ook een mooi effect hebben.

Bekijk meer ideeën voor koperen spots en wandlampen

  • De woonkamer

Een cluster van hanglampen om de woonkamer te vullen met licht…

Een cluster van hanglampen boven de salontafel geeft licht alsof het regent. Met verschillende hanglampen naast elkaar geïnstalleerd, creëert u een lichtstroom die de ruimte overspoelt met licht en bedenkt u uw eigen decoratie.

Dus eerder identieke hanglampen voor een collectie-effect of atypische hanglampen voor een grafisch effect? Eén ding is zeker, licht zal uw woonkamer persoonlijkheid geven!

Zie de DIY cursus – Hoe installeer ik een plafondlamp of een hanglamp?

De chique en praktische kant van een vloerlamp

Verlichting

Tijdloos, een vloerlamp kruist de tijd zonder ook maar één enkel rit te nemen. Het verlicht perfect een hoekje van de woonkamer en zorgt vanuit de hoogte voor een comfortabele, stortende verlichting om vanuit de bank te lezen. Met het slanke uiterlijk past de staande lamp zich aan, aan alle decoratieve stijlen.

Het dient ook als een plank voor de afstandsbediening of tablet halverwege de hoogte, en kan zelfs een zeer praktische opbergruimte bieden om boeken en tijdschriften aan de voet op te bergen.

Gecoördineerde verlichting voor een harmonieuze decoratie

De harmonie van een decoratie is soms slechts te danken aan een paar slimme kleine details die het verschil maken. Door bijvoorbeeld de verlichting van een ruimte op elkaar af te stemmen, creëren we een uitgebalanceerde lichtsfeer die meteen een mooie samenhang geeft aan de hele ruimte. Met een wandlamp, een hanglamp en een tafellamp uit hetzelfde assortiment geeft u uw hele kamer een echte lichtgevende identiteit.

Leave a Reply